Känner du till vad en hoverboard är?

Det borde du nästan göra vid det här laget. Du kanske såg Måns Zelmerlöw dansa på en i melodifestivalen? Just nu är dessa häftiga brädor riktigt trendiga och vi såg dem kanske först i  filmen ”Tillbaka till framtiden” där vi fick en glimt av tidsresande och flygande bilar, men vi fick även en skymt av en hoverboard som svävade över marken och inte hade några hjul. Kanske inte exakt det vi ser idag, men det finns ändå en slående likhet med denna uppfinning vi såg på film på 80-talet och vi aldrig trodde skulle bli verklighet då. Se så långt vi har kommit i den tekniska utvecklingen! Hoverboards är enormt populär idag och är troligtvis här för att stanna för en lång tid framöver.

Intressant nog så finns det faktiskt den typen av hoverboards som just svävar över marken idag, precis som den vi såg i filmen, men de är extremt dyra och mycket svåra att använda. För att nämna några så har vi idag Lexus Hoverboard, Omni Hoverboard och Hendo Hoverboard. När vi idag pratar om hoverboards så menar vi oftare den typen av transportmedel som är som en motoriserad skateboard, men man står vänd framåt istället för åt sidan. Denna typen av hoverboard består av en självbalanserande teknik som hjälper föraren att hålla sig upprätt och centrerad, samtidigt som man rör sig framåt, bakåt eller svänger genom att luta sig åt det hållet man vill åka.

En trendsättare när det gäller hoverboards var med all sannolikhet Måns Zelmerlöw, när han med sina dansare gled in på hoverboards under Eurovisionsschlagerfestivalen. Då var det många som redan kunde åka hoverboard som jublade och resten blev fast. Denna, väldigt heta produkten blev om möjligt ännu hetare. En annan anledning till att hoverboards är så trendiga kanske  är för att det är så otroligt roligt att åka på dem. Det ser coolt ut. Det är mycket roligare och mycket snabbare än att gå och dessutom tar den mycket mindre plats än en cykel och du kan bära den med dig väldigt enkelt. Airboards är väldigt miljövänliga samtidigt som de är väldigt smidiga och kostar näst intill ingenting att använda.Kendo Man måste bara se till att ladda den.

Köp nu.

Det finns flera typer av hoverboards på marknaden och de kan variera i pris. Man kan hitta hoverboards från 3000 kronor upp till tiotusentals kronor, men se upp för kinesiska modeller utan varumärke. De säljs ofta med dåliga laddkablar som kanske inte är CE-märkta eller säkra och kan vara en direkt brandfara. Annars köper du helt enkelt den hoverboard som passar dig och det finns specifika modeller att köpa för barn eller med Bluetooth-högtalare om det är det man är ute efter. Det finns också helt andra typer av hoverboards, men brädmodellen anses vara den lättaste att lära sig att använda. Sedan finns även Airwheel som är en annorlunda typ av hoverboard. Den är lite svårare att lära sig köra eftersom du måste använda höfterna och luta dig inåt i kurvorna för att kunna styra. Men oj så skoj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *