Rengöring av diskmaskin

Diskmaskinen är ett otroligt hjälpmedel som hjälper oss med disken, men man får inte glömma att även diskmaskinen måste rengöras ibland. Om diskmaskinen börjar lukta är det ett tecken på bakterietillväxt, för att förhindra detta bör den rengöras med jämna mellanrum.

En diskmaskin som diskar på autoprogrammet avläser själv hur smutsig disken är. Detta är anledningen till att du inte själv behöver fördiska det som därefter ska köras i diskmaskinen, maskinen väljer nämligen själv ett program med en temperatur och varighet som är anpassat nivån av matrester. Har du till exempel fördiskat så kommer maskinen själv att välja ett program med lägre vattentemperatur och kortare varaktighet. Stora matrester bör dock alltid sköljas bort på förhand för att undvika att de fastnar i diskmaskinens filter.

När diskmaskinen ska rengöras så rekommenderar vi att man börjar med filtret i botten av maskinen. En del av matresterna som sköljs ut i avloppet fångas upp i filtret och över tid så samlas där en del rester, detta förhindrar optimal filtrering. Filtret kan lätt tas ur och sköljas, ett par gånger om året rekommenderar vi också att man demonterar spolarmarna och sköljer bort eventuella matrester som kan ha satt sig i de små hålen.

Genom att välja en diskmaskin med besticklådan placerad överst i maskinen så får du inte bara mer plats i underkorgen, dina bestick kommer även att bli ännu renare. Samtidigt förhindrar du också att besticken blir repiga eftersom de ligger separerade från resten av disken. Vissa besticklådor kan plockas ut, helt eller delvis, om du skulle behöva extra plats i maskinens mittsektion.

gram.se hittar du mer information om alla våra diskmaskiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *