Roliga Gåtor – korta skämt i frågeform

Något som finns i många former är gåtor. Detta kan då vara något som måste lösas på ett kriminellt plan, eller så kan det gälla stora delar av vår historia. Efter detta finns det gåtan med den finansiella världen. Hur fungerar den egentligen? Varför vinner inte alla på börsen, och varför kan inte alla hantera sin privatekonomi? Nu talas det då om de allvarliga gåtorna under livets gång, och detta är då inte vad detta ska handla om. Här handlar det om roliga gåtor. Du som inte alls har något hum om vad detta är, läs dem här, så du inte går omkring och försöker lösa gåtan om vad som är roligt med gåtor. Roliga gåtor är helt enkelt något som olika människor sedan länge har roat sig med.

Grundidén med dessa gåtor är att skapa en fråga, som sedan ska ställas till en eller flera människor. Här kommer då alla att försöka funderar ut svaret på denna gåta. När gåtor används på detta sättet i hemmet tillsammans med familj och vänner, så brukar detta vara en lek och här handlar det nästan alltid om roliga gåtor. Nu kommer detta dock inte vara det enda som finns gällande gåtor.

Fångarna på Fortet använde sig av knepiga gåtor

Ja, även om de gåtor som skulle lösas i Fångarna på Fortet var knepiga, så måste det faktiskt sägas att de också var roliga. Här var ibland svaret förbluffande roligt, men också mycket smart. Detta gjorde att alla lagen som tävlade mot varandra alltid fick tänka till. Helt enkelt var detta ett program som verkligen roade många svenskar vid Tv-apparaterna i de flesta hem. Kan du exempelvis lösa gåtan: “Vad kallas ett pass som man kan resa med överallt utan att behöva visa det för någon?”. Kan du det, så säg det inte till någon, utan prova det istället på resten av familjen.

Att skapa dina egna gåtor

När du vill skapa egna gåtor vill det till att du tänker till. Här kommer du att behöva dra tankarna till Börje Ahlstedt som kanske var den bästa frågeställaren i Fångarna på Fortet. Hur som helst var han mycket bra och rolig när han ställde gåtor. Detta gjorde samtidigt att gåtorna blev roliga. Naturligtvis skapade han inte dessa på egen hand, men kanske kommer du vara en person som kan. Vem vet, kanske du blir den som har skapat gåtorna i nästan program där folk försöker lösa dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *